25 Şubat 2013

GALATEA ART – İBRAHİM ZAMAN / IŞIĞIN EFENDİSİ - YANSIMALAR II


İBRAHİM ZAMAN

IŞIĞIN EFENDİSİ

YANSIMALAR II

1 – 15 Mart 2013

basın bülteni

İBRAHİM ZAMAN, “YANSIMALAR II” ADLI FOTOĞRAF SERGİSİNİ GALATEA ART’DA GERÇEKLEŞTİRECEK.

Eserlerinde ışığı büyük bir ustalıkla kullanan ve yakın çevresinde “Işığın Efendisi” olarak adlandırılan fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, “Yansımalar II” adlı fotoğraf sergisini Galatea Art’da gerçekleştiriyor.  
Sanatçının güncel çalışmalarından oluşacak bu önemli sergi, 1-15 Mart tarihleri arasında Galatea Art Gallery Asmalımescit’de gezilebilecek.

‘Bazen yansımalar çıkıyor karşıma karmaşık, romantik, fantastik ve estetik halleriyle. Dışa vurmuş duygularım adeta vücut bulmuş, deklanşöre basmam için beni bekliyor. Onları seyre dalıyorum uzun uzun. Bunlar benim duygularım diye içimden bir coşku geliyor. Yansımalar içimdeki duygular gibi kıpır kıpır. Onlar da bazen rapsodik bir şiir, bazen klasik, bazen çağdaş nağmelerin tınıları, bazen romantik ve karmaşık şekiller çiziyor, tıpkı iç dünyam gibi’.
İbrahim Zaman

İbrahim Zaman Hakkında:

1937 de Adapazarı’nda doğan İbrahim Zaman, 1959’da sanatsal nitelikli fotoğrafa ilgi duydu.  Adapazarı’nda, “GRUP 5” ve “AFAK” fotoğraf kulüplerinin kurucu üyeliğini yaptı. İlk ödülü “Portre Dalında”, Adapazarı’nda 1963’te aldı. İlk kişisel sergisi “GÜVERCİNLER”i Şubat-1967’de İstanbul’da açtı.

1985 FİAP GÜMÜŞ MADALYA ödülü  1998 yılında Cumhuriyetin 75.Yıl kutlamaları kapsamında “CANIM TÜRKİYE’M” konulu fotoğraf sergisi ve saydam gösterileri gerçekleştirdi. Ekim 1999 Adana “Altın Koza” Kültür ve Sanat Festivali Açılışı kendisinin CANIM TÜRKİYEM Sergisi ile yapıldı.

2001 yılında Koç-Allianz’ın “Çarşı Pazar” yarışmasında siyah beyaz ve renkli baskı dalında iki birincilik  ödülü aldı. Ardından 2003’te 11. INEPO uluslar arası yarışmada fotoğraf dalında birincilik ödülünü alarak 150 civarında ödülün sahibi oldu. “ADAPAZARI’NDA BU SOKAKTA BİR DEĞER YETİŞTİ” adıyla doğduğu sokağa ismini veren bir layiha dikildi.

“Zamanla 40 Yıl”, “Türkiye’de Zaman”, “Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi”, “Tarlalar”, “Yansımalar”, “Işığın peşinde 50 yıl”, “Fotoğrafta Pratik öneriler”,  “Dünya’da zaman” ve “Dünya da insan halleri” adında kişisel fotoğraf albümleri ve kitapları bulunmaktadır.

On beş yılı aşkın süredir  birikimlerini “Fotoğraf Dergisi”nde, kompozisyon ve ışık teknikleri üzerine karşılaştırmalı yazılar yazmaktadır. Fotoğrafta ‘IŞIK’ İbrahim Zaman’ın olmazsa olmazıdır. Bu yüzden yakın çevresi ona IŞIĞIN EFENDİSİ lakabını takmıştır.

Halen Uluslararası ve Ulusal yarışmalarda jüri üyeliği yapmaktadır. İbrahim Zaman, İFSAK, BUFSAD, GEFSAD, SİLLE SANAT SARAYI, KUFSAD, GİFSAD, GEZGİNLER KULÜBÜ, SAGÜSAD, BASAF VE FOTOĞRAFMETRE ONUR ÜYESİDİR. AYRICA KENDİSİNE KUFSAD VE İFSAK TARAFINDAN 2012 YILIN FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ VERİLMİŞTİR.

GALATEA ART

Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. No: 12/3 Beyoğlu / İstanbul

Tel: +90 212 245 80 38 - 0541 213 90 76