3 Ocak 2013

SALT Galata – Cynthia MADANSKY, Angelika BRUDNIAK – 1 + 8


 Cynthia MADANSKY, Angelika BRUDNIAK

1 + 8

24 Ocak – 7 Nisan 2013

basın bülteni

1+8, Türkiye ve sekiz komşusu üzerine Cynthia Madansky ve Angelika Brudniak tarafından çekilmiş aynı adlı belgesel filmin sekiz ekranlı bir video enstalasyonundan oluşuyor. Her bir ekranda Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Irak, İran, Nahçıvan, Suriye ve Yunanistan sınırlarının iki tarafındaki hayatlardan kesitler sunuluyor.

Enstalasyon, Türkiye sınırlarında yaşayan kişi ve toplulukların hikâyelerini, Madansky ve Brudniak’ın iki yıllık araştırmaları süresince yaptıkları çekimler temelinde sergiliyor. 1+8, daha önce filme dâhil edilmemiş geniş kapsamlı görüntüleri de içeriyor; ana akım medyanın sadece kriz ve felaket zamanlarında ekranlara getirdiği kişilere çok sesli bir şekilde yer veriyor.


press release

1+8 is a dynamic eight-screen video installation about Turkey and her eight neighbors based on the feature film of the same name directed by Cynthia Madansky and Angelika Brudniak. Each screen features life on both sides of the border, from Armenia, Bulgaria, Georgia, Greece, Iran, Iraq, Nakchivan to Syria.

1+8 chronicles the people and communities living on Turkey’s borders through their own stories as shot by Madansky and Brudniak during two years of field research. The installation includes a vast amount of footage not included in the film, elevating 1+8 to a polyphony of voices that are ordinarily funneled through the lens of mainstream media and often only during a crisis or a catastrophe.


SALT Galata

Arap Cami Mh. Banka Sokak No:11 34420 İstanbul, Turkey‎

Tel: +90 212 334 2200 +90 212 292 7605