9 Ocak 2013

SALT Galata – ALİ SAİM ÜLGEN ARŞİVİ – Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi


ALİ SAİM ÜLGEN ARŞİVİ

Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi

8 Şubat – 24 Mart 2013


sergi, 7 Nisan 2013 gününe kadar uzatıldı

basın bülteni

SALT Galata, Açık Arşiv

SALT’ın dördüncü Açık Arşiv sergisi, araştırmacı, mimar ve restoratör Ali Saim Ülgen’in dünyasından yola çıkarak 1960 öncesi Türkiye’sinde kültür varlıklarının durumu ve dönemin restorasyon çalışmaları hakkında bir kesit sunmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin ilk restoratör mimarlarından olan Ülgen sadece Türkiye’de değil, Libya, Kudüs ve Bağdat gibi kentlerde yüzlerce restorasyon yaptı. Eski eserleri belgelemek amacıyla yapı fotoğrafları, gazete kupürleri, makaleler gibi çeşitli malzemeler topladı, üretti ve daha sonra yazacağı kitaplar için zengin bir altyapı oluşturdu. Ancak hazırlık aşamasındaki birçok eserini tamamlamaya ömrü yetmedi.



KONFERANS:

ALİ SAİM ÜLGEN VE SONRASI:

TÜRKİYE’DE KORUMA, RESTORASYON VE MİMARLIK TARİHİ

SALT Galata: 08 ŞUBAT 2013, 13:30 – 18:00

press release:

SALT Galata, Open Archive

The Open Archive project aims to present a cross-section of the state of cultural assets and conservation efforts in Turkey before the 1960s, based on the world of Ali Saim Ülgen, researcher, architect, and specialist in restoration of classical Ottoman architecture.

One of the pioneering architectural restoration experts of Turkey, Ülgen carried out hundreds of restorations not only in Turkey but also in Libya, Jerusalem, and Baghdad, collecting and producing all kinds of materials that document historical works, such as construction photographs, newspaper clippings, and articles, thus creating an extensive foundation for the books he would subsequently write. Unfortunately, he passed away too soon to complete many of his planned works.


CONFERENCE:

ALİ SAİM ÜLGEN AND AFTER:

RESTORATION, PRESERVATION AND ARCHITECTURAL HISTORY IN TURKEY

SALT Galata: FEBRUARY 08, 2013, 13:30 – 18:0

SALT Galata:

Arap Cami Mh. Banka Sokak No:11 34420 İstanbul, Turkey‎

Tel: +90 212 334 2200 +90 212 292 7605