12 Mart 2013

Galeri ODA – FATİH SARMANLI – Soyuta Karşı

FATİH SARMANLI

Soyuta Karşı

12 – 30 Mart 2013

basın bülteni

Fatih SARMANLI’nın, “Soyuta Karşı...” başlıklı Kişisel Resim Sergisi, 12 – 30 Mart 2013 tarihleri arasında Teşvikiye Galeri Oda’da açılacak.

1960 yılında Bursa’da doğan Fatih Sarmanlı, Bursa Erkek Lisesi mezunudur.
Resimle 1974 yılında yolları kesişen sanatçımız için 14 yaşından beri resim var olmasına rağmen onun için bu sanat, 1981’de Bursa’da atölyesini kurmasıyla yaşamının tam ortasında yer almaya başlamıştır. Sonraları İtalya’da, özellikle Floransa, Roma, Milano ve Venedik gibi önemli sanat kentlerinde incelemeler yaparak, görgü ve bilgisini artırmış ve kesintisiz sanatsal yoluna devam etmiştir.

Otuz yılı aşkın zaman içinde denemelerden çekinmeden sanatını diri tutmuş bir ressamdır o. Uzun yıllar ‘lekeci’ olarak bilinirken, bir süredir “Puantilizm”e (Noktacılık) yönelerek, bu türün başarılı örnekleriyle sergiler açmakta ve peyzajlarını kendine has renkleriyle kurmayı sürdürmektedir.

Doğa ressamı olarak haklı bir üne kavuşmuş sanatçımız hakkında değerli eleştirmenimiz Ümit Gezgin, “O, resminde doğaya sezgisel bağlılığın estetik adımlarını oluşturur.” der ve “Sanatçı, arayan insan da olmak zorundadır; bir saklı giz’in peşinde koşmayan, bulduğuyla yetinen sanatçının gerçek sanatçı olamayacağını düşünür Sarmanlı” sözleriyle tanımlar ressamımızı.

Sanatçımızın açılacak 21. sergisinde, İstanbul başta olmak üzere farklı peyzajlar izleyebilecek ve tamamı yağlı boya çalışmadan oluşan yaklaşık yirmi resim yer alacak.

Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç 12:00 – 19:00 arasında açıktır.                                                                                               
                                                                                                 
Fatma Ekeman

Galeri ODA

Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok.2B Teşvikiye-İstanbul

Tel: +90 212 259 22 08