9 Ocak 2013

Cda-Projects Grant – SOFIA OLASCOAGA – Ütopya ve Başarısızlık Arasında


SOFIA  OLASCOAGA 

Ütopya ve Başarısızlık Arasında  

Between Utopia and Failure

Cda-Projects Grant 

Sanatsal Araştırma ve Üretim Desteği 2012 Sonuçları

Araştırma odaklı güncel sanat projelerini desteklemek amacıyla 2011 yılında kurulan ve uluslararası açık çağrı sonucunda bir projeye 10,000 Euro destek veren Cda-Projects Grant Sanatsal Araştırma ve Üretim Desteği’ne ikinci yılında dünyanın pek çok farklı yerinden 450’nin üzerinde başvuru yapıldı. Destek, davet edilen seçici kurul üyeleri Sofía Hernández Chong Cuy, Emily Jacir, Chus Martinez ve İz Öztat’ın (Cda-Projects Grant Direktörü) oybirliği ile aldığı kararla Sofia Olascoaga’nın “Ütopya ve Başarısızlık Arasında” projesine verildi.
.......................
“Ütopya ve Başarısızlık Arasında”

Ütopya ve Başarısızlık Arasında, yakın geçmişte Meksika’da oluşturulan komünal yaşam ve üretim modellerinin barındırdığı ütopik ihtimaller ve başarısızlık arasındaki üretken gerilimi değerlendiriyor.
...................


Recipient of Cda-Projects Grant 
for 
Artistic Research and Production 2012 
Announced

SOFIA  OLASCOAGA, “Between Utopia and Failure”

The project integrates a personal exploration of the experience of growing up in an intentional community in Cuernavaca—started by Olascoaga’s family, along with other families, in 1982 and ended in 1987—in dialogue with similar initiatives developed also in Cuernavaca, which resonate in the collective memory. The research addresses the ideas posed by Ivan Illich at CIDOC, and the influential role this model has played in the practice of many Mexican and international thinkers and artists.
.....................