10 Aralık 2012

TANAS – Şakir Gökçebağ – Prefix & Suffix - 2012 George Maciunas Ödülü



ŞAKİR GÖKÇEBAĞ

Prefix & Suffix

Duration: 12/08/2012 – 03/02/2013

basın bülteni
           
Hamburg’da yaşayansanatçı Şakir Gökçebağ 2012 George Maciunas Ödülü’ne layık görülmüştür.

1965 doğumluŞakir Gökçebağ, kelime oyunlarıyla yaratıcılığını birleştirerek şaşırtıcı nesneler, heykeller, kolajlar ve fotoğraflar üretir.

Bu amaçla, günlük hayatta kullanılan, süpürge, ayakkabı, şemsiye, kevgir, kablo ve tuvalet kağıdı gibisıradan araç gereçleri kullanır. Birçok Fluxus sanatçısı gibi genellikle ucuz ve basit malzemeleri tercih eder. Sanatçının,kolaylıkla göze çarpan incebir mizah anlayışı bulunmaktadır.

George Maciunas Ödülü, Fluxus akımının kurucusu ve destekleyicisi anısına verilmektedir. 1962 yılında, Maciunas, Wiesbaden’de ilk Fluxus manifestosunu organize etmiş,Avrupa ve New York’tada festivaller düzenlemiştir.Bu önemli ödül, George Maciunas hayatını henüz 46 yaşındayken kaybettiği için,1992’den beri her 46 ayda bir Wiesbaden’den koleksiyonerUte ve Michael Bergertarafından verilmektedir. Daha önce Maria Eichhorn (Berlin), Ramouald Hazoumé (Benin), Mona Hatoum (Londra), Dan Perjovschi (Bükreş) ve sanatçı topluluğu Superflex(Kopenhag) bu ödüle layık görülmüştür. 2004’ten bu yana bu ödüle ilaveten verilen teşvik ödüllerini ise Nevin Aladağ(Berlin), Driton Hajredini (Priştine) ve 2012 yılında da Annika Kahrs (Hamburg) kazanmıştır.

Bu yılın ödül kazanan sanatçıları 7 Aralık 2012 tarihinde TANAS proje mekanında açılacak olan bir sergi ile onurlandırılacaklardır.

(Şakir Gökçebağ, Galeri Apel tarafından temsil edilmektedir.)