13 Aralık 2012

ArkeoPera Sanat Galerisi – M. GÜLGÜN TEKİN - 15 Aralık Cumartesi Sohbet Toplantısı



Bu haftaki "Cumartesi Toplantısı" nın konusu:  "Tepme Keçe"


Konuşmacımız Sayın "M. Gülgün Tekin"Saat 16:00-18:30 arasında düzenlemekte olduğumuz sohbetimizde siz(ler)i aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Not : Sınırlı sayıda yer olduğu için rezervasyon yaptırılmasını rica ederiz....

Konuğumuz Hakkında

M.Gülgün Tekin

M. Gülgün TEKİN, 1960 Ankara’da doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini İstanbul’da bitirdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil Ana Sanat dalı’ndan 1983 yılında mezun oldu.Aynı bölümde dış giysi formu ve desen tasarımı konusunda yüksek lisansını tamamladı.

23 yıl çeşitli ihracat firmalarında tasarımcı ve yönetici olarak görev yaptı. Serbest tasarımcı olarak Fransız firmaları ile çalıştı.

Konya,Afyon,Hatay,Adıyaman,Urfa ve Tire’de geleneksel tepme  keçe  konusunda araştırmalar yaptı,araştırmalarına Baltık ve İskandinav ülkelerinde modern keçe teknikleri ile devam etti.Hollanda’ da  keçe workshoplarına katıldı , Estonya Güzel Sanatlar Akademisinde  “keçe”  çalışmalarını  izledi. 2009-1010 öğretim yılında 136 öğrenci ile “Güneş Anadolu ya Nemruttan Doğar” bitirme projesinin 44 parçalık koleksiyonun keçe çalışmaları Nemrut dağı zirvesinde ve Haliç Kongre Merkezinde sergiledi, ”Göbekli Tepe“ (2010-2011 Cemal Reşit Rey’de sergilendi.), “Keten Yolu Karadeniz” (2011-2012 Cemal Reşit Rey’de sergilendi.) bitirme projelerinin keçe çalışmalarını yönetti. İDGSA 80’ liler grubunun “Baykuş Bakışı Kadın” adlı Bursa, Balıkesir, İstanbul ve Ankara, “Anılarını Peşlerinden Sürükleyenler”, Bergama, Midilli, Fethiye , “Mitos Logos”  İstanbul sergilerine keçe çalışmaları ile katıldı. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Rekreasyon Derneğinin Kadıköy Şehremaneti salonlarında  Mevlana’nın Hakka yürümesinin 736. yılı münasebetiyle  karma sergiye “Semazen” adlı keçe eseri ile katıldı.  İstanbul Kalkınma Ajansı destekli “Keçe Projesi” ile İstanbul Aydın Üniversitesi’nde bir keçe atölyesi kurulmasında öncülük yaptı.

Halen, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü’nde Õğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Ayrıca,özgün çalışmalarını Art İstanbul.blogcu isimli blog’unda yayınlamaktadır

ArkeoPera | Kitapevi, Hediyelik, Sanat Galerisi

Yeniçarşı Cad. Petek Han No: 16/A 34433 Galatasaray/İstanbul

Tel: +90 212 249 92 26