27 Temmuz 2012

CDA PROJECTS - Galeri ZİLBERMAN - HABERLER / Temmuz 2012



Galeri Zilberman Sanatçısı İpek Duben’in 1997 Tarihli Çalışması 
Viyana Müzesi Koleksiyonu'nda

İpek Duben'in “Karamustafa Import – Export” adlı proje kapsamında yer alan ‘Batıdan Haberler / News From The West’  adlı eseri Wienmuseum koleksiyonuna katıldı. Bu proje, Karamustafa Paşa'nın Viyana’yı kuşatmasından itibaren iki ülke arasındaki siyasi ve kültürel ilişkileri, eşya ve kültürel imge değişimleriyle yorumluyor.  Viyana ile İstanbul arasında bir yıl boyunca gidip gelen yirmi adet evrak çantasından oluşan çalışma, ulaştığı kentte yaşayan bir sanatçının yapıtına dönüşerek geldiği yere geri dönüyordu.


ŞÜKRAN MORAL, VEHBI KOÇ VAKFI KOLEKSİYONU'NDA



Şükran Moral'in Speculum adlı eseri Vehbi Koç Vakfı Koleksiyonu'na katıldı.
1996 tarihli calışma Moral'in genelev, akıl hastanesi, gasilhane ve bir hamamın erkekler bölümünde  kayıt altına aldığı 4 ayrı videoyu  bir jinekolojik muayene masasına yerleştiriyor.  Speculum,  5. İstanbul Bienali (1997), Modern ve Ötesi sergisi - Santral İstanbul (2007) ve İstanbul Next Wave Berlin(2009) sergilerinde gösterilmişti.


CDA-PROJECTS SANATÇISI  SELÇUK ARTUT  YENİ ÇALIŞMASIYLA ICA'DE



Artut’un son calışması, Londra’da bulunan dünyanın önemli çağdaş sanat merkezlerinden ICA’de (Institute of Contemporary Arts) düzenlenen ve Bruce Nauman’ın ‘Days’ isimli ünlü çalışmasından hareketle oluşturulan Soundworks isimli sergide yer alıyor. Enstitü tarafından özel siparişle üretilen 100 eserden birisi olan ‘107 People’ isimli çalışma, 107 kişiyle ayrı ayrı yapılan ses  kaydının oluşturduğu kaotik bir kanon ve kişilerin portrelerinin bulunduğu bir fotoğrafik çalışmadan oluşuyor.  Sergi 16 Eylül’e kadar ziyaret edilebilir.




CDA-PROJECTS SANATÇISI  JOCHEN  PROEHL' UN SERGİ KATALOĞUNA ÖDÜL



Jochen Proehl’un Unearthed sergisi için hazırlanan sergi kitapçığı, Grafikerler Meslek Kuruluşu tarafından düzenlenen 31. Grafik Ürünler Sergisi'nde katalog tasarımı kategorisinde ödül kazandı. Tasarımı Yeşim Demir'e ait olan Unearthed, sanatçının 13 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında CDA-Projects’de düzenlenen sergisi için hazırlanmıştı. Proehl, eski bir fotoğraflama tekniği olan Camera Obscura’yı kullanarak İstanbul’suz İstanbul’u pozlamış ve bunu sanatseverlerle paylaşmıştı.




CDA-Projects ‘Bidaya’ Galerisi Olarak Abu Dhabi Sanat Fuarı’nda



Fuar 7-10 Kasım 2012 tarihlerinde, Louvre, Guggenheim ve Zayed Ulusal Müzesi’nin yer alacağı kültürel bölge Saadiyat Adası’ndaki UAE Pavillion ve Manarat’da gerçekleşecek.  Gagosian Galeri, Lisson Galeri, Hauser&Wirth ve Ropac’ın da aralarında bulunduğu uluslararası düzeyde seçkin galerileriyle bu butik sanat fuarına ilk kez katılan CDA-Projects, her yıl sadece bir galeriye verilen Bidaya statüsünde katılacak. Arapçada ‘başlangıç’ anlamına gelen bidaya fuar yöneticileri tarafından seçilen, genç ve umut vadeden galerilere veriliyor.