25 Haziran 2012

BEYOĞLU BELEDİYESİ Sanat Galerisi - Festivalin Ardından Renkler ve Kültürler


Beyoğlu Belediyesi İstanbul

Festivalin Ardından Renkler ve Kültürler 

26 Haziran - 15 Temmuz 2012

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, Küçükçekmece Belediye’sinin ‘Uluslararası Küçükçekmece Göl Festivali ‘ kapsamında düzenlediği  ‘ Festivalin Ardından Renkler ve Kültürler’ fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından her yıl Temmuz ayında, Küçükçekmece Gölü kıyısında düzenlenen “Uluslararası Küçükçekmece Göl Festivali” 7.sine hazırlanıyor. Çeşitli ülkelerden ve Türkiye’nin farklı yörelerinden geleneksel halk dansları topluluklarının katıldığı festival, geçmiş yılların dokümanter sunumu bir fotoğraf sergisi ile başlayacak. Her sene olduğu gibi bu sene de Beyoğlu İstiklal Caddesi yürüyüşüyle daha geniş kitlelere duyurulan etkinlik programına paralel olarak düzenlenecek sergi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde izleyicilere geçmiş yıllardan küçük bölümler aktaracak. Bir hafta sürecek olan festival, halk dansları topluluklarının gösterilerini sergilemelerinin yanı sıra Dragon bot yarışları, cadde ve alışveriş merkezi gösterileri ve çeşitli yarışmalarla da çok daha renkli bir hale gelecektir. Farklı kültürleri bir araya getiren festivali fotoğraflayan Aziz KAYA, Cihan KESKİN ve Fatih YALÇIN objektiflerinden yansıyan kültürel renklilikleri kayıt altına alan görüntüler sergide yer alacaktır.

Festival Hakkında

Festivale bugüne kadar, Kanada, Hırvatistan, Kırgızistan, Meksika, Rusya, Romanya, Senegal, İspanya, İsviçre, Almanya, Litvanya, Endonezya, KKTC, Macaristan, Bosna Hersek, İtalya, Hindistan, Kore, Makedonya, Slovenya, Taywan, Belarus, Malezya, Kosova, ABD, Yunanistan, İngiltere, Gürcistan, Belçika, Portekiz, Arnavutluk gibi ülkelerin halk dansları toplulukları ile Türkiye’den geleneksel halk dansları toplulukları katılmıştır.

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

İstiklal Cad. No:217 Tünel / Beyoğlu