17 Aralık 2010

ESKİŞEHİR CAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ - Salon 3



TÜRKİYE’NİN İLK ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ SİZİ BEKLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Semti’nde yeniden hayata döndürdüğü evlerden birini Kent Müzeleri Kompleksi olarak düzenlemiş ve Türkiye’nin ilk çağdaş cam sanatları müzesini burada hizmete açmıştır.
2007 yılında hizmete açılan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının eseri sergilenmektedir.


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ve Cam Dostları Grubunun işbirliği ile oluşturulan müze, haftanın altı günü ziyarete açıktır. Atatürk Bulvarı üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri Kent Müzeleri Kompleksi’nde yer alan Müze, Eskişehir halkının yanı sıra kent dışından gelen turist gruplarının da uğrak yerlerinin başında yer almaktadır.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ile Eskişehir cam müzesi olan nadir dünya kentleri arasına girerken, müzenin cam işçiliğinin doğduğu Anadolu'nun güzel bir kentinde açılması da ayrı bir önem taşımaktadır.

SANATÇI LİSTESİ

Arif ÖZDURAN, Aslıhan TAŞKENT, Aydan BİRDEVRİM, Ayşe ÖZDURAN, Ayşe Şule ERYILMAZ, Ayşe YILMAZ DURUKAN, Barbaros GİRAY, Beyza TÜKEL, Cemal CİNGİ, Dilek İNANÇ, Eeva KASPER, Ekrem KULA, Ekrem ÖZEN, Erol ETİ, Felekşan ONAR, Gülfidan ÖZMEN, Gültekin ÇİZGEN, Hafize UNCUOĞLU, Hakan KAYA, Heyecan Bakır URAL, İbrahim ÖZÇELİK, İsmail TÜREMEN, İzzettin BAKİ, Kazimierz PAWLAK, Köksal TÜRKER, Lale ANDIÇ, Lale BAŞARIR, Mare SAARE, Mehmet AYDIN, Emel VARDAR, Selin SEVİ, Mehmet KOÇ, Meliha BABALIK, Mustafa AĞATEKİN, Nobuyuki FUJIWARA, Nurdan ARSLAN, Oya ŞENOCAK AKMAN, Özen BOZDAĞ, Özlem ÖZER,  Piotr STAMSKİ, Reyhan ÇEZİK, Saniye BILDIRCIN, Serdar GÜRSES, Sertaç ALPASLAN,  Server DEMİRİZ, Sevgi TANER, Süreyya ÖZKAY, Şekip OĞUZ, Şükriye KARAÇAY, Turgut TANIŞ, Ursula MERKER, Gernot MERKER, Ülkü BAKİ, Yasemin ASLAN BAKİRİ, Zeynep ÖZKER.