20 Şubat 2010

PG ART GALLERY - ROEKI SYMONS - No Side Effects


ROEKI SYMONS

No Side Effects

22 Ocak – 27 Şubat 2010


basın bülteni

Hollandalı sanatçı Roeki Symons ‘No Side Effects’ başlıklı sergisiyle Pg Art Gallery’de izleyicilerle buluşuyor.

Sanatçı, günlük hayatın karmaşasında gözden kaçan, ama aslında büyük bir sorunsalın ardına gizlenmiş küçük detayları kendine has anlatım diliyle sunuyor. Enstalasyon, fotoğraf, resim gibi farklı disiplinlerdeki anlatım biçimlerini işlerine dahil eden Symons’ın, Türkiye’deki ilk kişisel sergisinde ‘No Side Effects’ adlı enstalasyonunun yanı sıra fotoğraflarından bir seçki de yer alacak.


Enstalasyon, mekanın tabanını kaplayan yüzlerce boş ilaç paketi ve fotoğraftan meydana geliyor. Yan yana dizilmiş beş benzer görüntüden oluşan fotoğrafta, kendisini küvetin içinde suya gömülmüş olarak görüntüleyen sanatçı, ilaç paketlerindeki hapları kendi bedeniyle simgeleştiriyor.


Symons, bu serideki işlerinde, modern dünyanın kaosunda ilaçlardan medet uman ve birer hap gibi yutturulmak istenen şablon hayatların içine hapsolan insanların yaşamlarına gönderme yapıyor.

Daha önce İstanbul, Ankara ve Yesemek’te düzenlenen karma sergilerle de Türkiye’deki izleyicilerle buluşmuş olan sanatçının eserleri pek çok uluslararası sergide yer almıştır.

PG ART  Gallery

Cevdetpaşa cad. No 15-3 Bebek –İstanbul

Tel: +90 212 263 3390