27 Ocak 2010

ALAN İSTANBUL - KÜPŞEHİR - Çok Oyuncaklı Sergi


KÜP ŞEHİR

ÇOK OYUNCAKLI SERGİ

Ömer Ozan Erdoğan & Creative Bonanza

13 Ocak - 26 Şubat 2010

ŞEHRİ HİÇ BU ŞEKİLDE GÖRMEDİNİZ !

Beyoğlu Tünel’in yeni sanat mekanlarından Alan İstanbul, 13 Ocak-26 Şubat 2010 tarihleri arasında Ömer Ozan Erdoğan’ın hayal gücüyle kurulmuş kumaştan bir kente, Küpşehir’e ev sahipliği yapıyor. Kumaş, elyaf, sünger ve kumaşa basılan fotoğraflarla canlanan, Ömer Ozan Erdoğan’ın ilk karakter tasarımı sergisi Küpşehir, Creative Bonanza ekibinin katkılarıyla, şehri farklı gözlerden görmenize olanak tanıyor.

El emeğinin, hayal gücüyle buluştuğu sihirli bir karakter tasarımı sergisi olan Küpşehir’in her sakininin ve her öğesinin ziyaretçilerle paylaşacağı farklı bir öyküsü var. Şehrin parçası olan her karakter, yaratılan her tipleme, üzerinde şehirden bir parça taşıyor ve şehrin farklı bir yönünü yansıtıyor.

Peki şehir nelerden, kimlerden oluşuyor, nelerden besleniyor, nasıl büyüyor?
Şehir kendi yaratıklarını üretiyor. Yaşayan bir organizma gibi bir yandan büyüyüp, gelişirken; bir yandan tüketip, imha ediyor. Herkesi, her yanı sarıyor, kendinin bir parçası yapıyor. Şehir yapılarının keskin, köşeli, kübik hatları, serginin ana hatlarını belirliyor. Küpşehir’in altyapısını oluşturan her ayrıntıda, kübik formlar göze çarpıyor.

Küpşehir’de sokak kedileri, sokak köpekleri ve sokak çocukları; apartman çocukları, ev kedileri ve köpekleriyle aynı mekanı ve aynı kaderi paylaşıyor. Şehir hayatının alışıldık tipleri, alışılmadık suretlerle, alışılmadık bir şekilde Küpşehir’de kumaş ve süngere bürünmüş olarak karşımıza çıkıyor. Küpşehir, şehrin farklı yönlerini, yeni bir yorumla gözler önüne seriyor.

Şehrin içinde, düşsel bir paralel evrene kısa bir gezinti için, Küpşehir sanatseverleri Alan İstanbul’a bekliyor.

Creative Bonanza Hakkında:

Reklam sektöründe deneyim sahibi 3 profesyonel tarafından kurulan Creative Bonanza; grafik tasarım, illüstrasyon ve karakter tasarımı konularına odaklanan yaratıcı bir girişim.

Ömer Ozan Erdoğan, Zeynep Kaytancı ve Uğur Berkay Şenerken’in kurduğu Creative Bonanza, bir tam hizmet reklam ajansı olarak hizmet veriyor. Temmuz 2009’da kurulan ajans, prömiyerini Küpşehir Sergisi ile yapıyor.

ALAN ISTANBUL

Galipdede cad. No.14 kat.4 D.11 Tunel-Beyoglu-İstanbul