18 Ocak 2010

EKAVART Gallery - ARDAN ÖZMENOĞLU - Aklıma Takılan Şeyler



ARDAN ÖZMENOĞLU

 Aklıma Takılan Şeyler

12 Ocak – 30 Ocak 2010

basın bülteni 

EKAV/Eğitim Kültür Araştırma Vakfı 2010’un ilk sergisinde, özgün baskı tekniklerini farklı materyal yüzeylerde kullanan, klasik çini motiflerini post-it notlar üzerine uygulayarak, çağdaş bir yorum sunan Ardan Özmenoğlu’nun son dönem çalışmalarını 12 Ocak – 30 Ocak 2010 tarihleri arasında Ekavart Gallery’de sanatseverlerle buluşturuyor.

“Aklıma Takılan Şeyler” sergisini Newyork’tan sonra ilk kez Ekavart Gallery’de sergileyen Özmenoğlu çalışmalarında: Türk Sanatında Önemli bir yer tutan Çinileri ve Hatayi, Lale-Karanfil, Çintemani, Penç, Ulama gibi Çini motiflerini post-it notlar üzerinde çağdaş ve sıra dışı bir enstalasyonla sunmaktadır.

İnsan, gökyüzü ve evren arasındaki anlamı kurarak yaşamın, inançların izlerini dile getiren çini desenleri Ardan Özmenoğlu’nun çalışmalarında özgün bir yorum kazanmıştır.

Ekavart Gallery 12 Ocak – 30 Ocak 2010 tarihleri arasında, post-it notlar üzerindeki desenlerde kullandığı canlı renk ve pop yorumuyla Çiniye yeni bir kimlik kazandıran Ardan Özmenoğlu’nun “Aklıma Takılan Şeyler” sergisine davet ediyor.


EKAV ART Galeri

Süzer Sanat Merkezi Ritz Carlton Hotel Yanı Gümüşsuyu–İstanbul 

Tel: +90 212  252 81 31