15 Ağustos 2009

SOKAKTA ŞENLİK 3 - İSTANBUL İSTİKLAL CADDESİ - Ne Varsa Sokakta Var...

İstanbul İstiklal Caddesi - Beyoğlu

ne varsa sokakta var

14 - 16 Ağustos 2009


Sanatçıların, sokağın ve izleyenlerin buluştuğu “Sokakta Şenlik”in üçüncüsü 
ulusal ve uluslararası katılımla 
14-16 Ağustos 2009 tarihlerinde 
Beyoğlu’nda yapılacak.

İlki 2007’de yapılan Sokakta Şenlik 2009’da geniş bir katılımla Beyoğlu-Tünel bölgesinde yapılacak. Çok sayıda farklı disiplinde çalışan amatör ve profesyonel sanatçı bir yandan performanslarını sergilerken, şenliği izleyenler düzenlenen çeşitli atölyeler ve interaktif performanslar aracılığıyla sokakta sanata katkıda bulunabilecekler.
Şenlik programında atölyeler, performanslar, sergiler, yerleştirmeler, grafiti çalışmaları, ateş dansından etnik danslara kadar çeşitli dans gösterileri, tiyatro oyunları, pandomim, kısa film gösterimleri ve konserler yer alıyor.

Şenlik süresince stensil, ebru, mozaik, müzik, çizim, maske, geri dönüşüm ve tiyatro atölyeleri yapılarak klasik sanatlardan alternatif sanat çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede üretim yapılacak. Şenlik’in dikkat çeken etkinlikleri arasında yer alan juggling gösterimi ve eğitimi, ateş dansı, bildik mekanlarda yapılan sıra dışı mekan tasarımları yine programda yer alacak. Festival boyunca yapılacak kısa film gösterimlerinde ise genç yönetmeleri keşfetmek ve filmlerden sonra sohbet etmek mümkün olacak. Ayrıca kısa film alanında her gün bir ünlü yönetmen ağırlanarak bir söyleşi gerçekleştirecek. Konuk olarak 14 Ağustos’ta Semih Semih Kaplanoğlu, 15 Ağustos’ta Zeki Demirkubuz ve 16 Ağustos’ta Tayfun Pirselimoğlu katılacak.

Bilgi icin: http://www.sokaktasenlik.org/tr/

Haber : Sokakta senlik basın bülteni